Er der gået ligusterhæk og leverpostej i forholdet?
I 70’erne var det på mode med villa, vovse og vovhund.

En rigtig villa havde en have til børnene og rundt om hele idyllen voksede ligusterhækken!
Så kom 80’erne med sin materialistiske og overfladiske kultur. Nu skulle alt være funky og stilistisk.
I 90’erne var det de kræsnes tid, og nu skulle man fokusere indad. Her i det nye årtusinde lader det til at ligusterhækken igen er kommet på mode. Den er et hit blandt de nye husejere.

Men er ligusterhækken så småt begyndt at vokse ind i stuen, ind i parforholdet og ind i vores indre? Er der simpelthen ved at gå for meget ligusterhæk i hverdagen og i parforholdet. Higer vi for meget efter en fastsat norm om det perfekte liv med villa, vovse og vovhund. Er vi tilbage til 70’er tilstande igen?

Både ja og nej, for selv om ligusterhækken er et hit udenfor, så er ligusterhækken indenfor ved at blive et problem i parforholdet. Det der ser så perfekt ud udefra, er pludselig ikke så perfekt indenfor husets 4 vægge. Dagene går med arbejde, eventuelle børn, spise og sove. Så op igen og på arbejde, eventuelle børn, spise og sove. Den fortravlede hverdag bliver alt for rutinepræget og folk glemmer ofte deres partner, for slet ikke at nævne sig selv. Parret begynder at kede sig og føler en umættelig træthed og uro. De glemmer at mærke efter, hvem de i virkeligheden er, og hvad de vil med deres liv. Der er en simpel mangel på mål og mission for den enkelte, hvilket udløser en gedigen rastløshed og tomhed. Det medfører så en større utilfredshed og tab af kærlighed, hvilket ofte resulterer i manglende lyst og sparsom sex.

Det er så bare ærgerligt, at det går ud over noget så dejligt som sex, for i selve akten udskilles der hormonet endorfin, som er den biologiske lykkepille, og som samtidig er med til at forlænge livet. Sex gør dig også gladere, mere fri, og mindre stresset. Hvem har ikke prøvet at have sex og bagefter følt en dejlig ro og sjælelig mæthed? Sex er simpelthen en nødvendighed, som vil bidrage positivt og fordre mere positiv energi i parforholdet. Sex burde opprioriteres i forholdet og indgå på lige fod med andre daglige gøremål.

Men hvordan får man ligusterhækken væk fra soveværelset og ud af parforholdet – ud på den retsmæssige plads omkransende villaen?

Nogle gode råd til manden er at give sin partner ekstra meget opmærksomhed og indlevelse. Lyt til hende, føl med hende og kram hende, også selv om hun virker afvisende og skubber dig væk. Det kvinder dybest set vil, ja, det vi mennesker generelt vil, er at få anerkendelse og accept for den vi er. Det vil sige både for den måde vi ser ud på, og den måde vi opfører os på. Så giver du din kvinde din uforbeholdne tid og udelte opmærksomhed, vil du komme ind til hjertet af hende, og der ind, hvor lysten til sex opstår.

Helt konkret kan du afsætte ½ time hver dag til at lytte til din partner. Lad hende få talt om dagen, sine bekymringer og lad hende brokke sig. Undlad at svare igen, hvis hun brokker sig over dig, men tag hende i stedet for i dine arme, og sig til hende, at hun lader til at have haft en hård dag. Smil til hende for at lade hende vide, at du har hørt hende og tilbyd hende f.eks. en massage ovenpå dagens strabadser, giv hende et blidt kys på halsen eller munden og dril hende kærligt, kram hende og kærtegn hende. Alt dette vil få hende til at slappe af, føle sig elsket og tryg. At det så potentielt kan føre til sex senere på aftenen er kun en sidegevinst for en lille indsats.

For at gøre det endnu mere intimt og lækkert mellem dig og din partner, så arranger en dag en gang om måneden, hvor I har ’partid’. Jeres tid. Har I børn, så få dem afsat. Lav noget lækker mad, gå ud at spis, gå en tur ved stranden eller i skoven – gør i det hele taget noget kun for jer, hvor I kan dyrke hinanden og forholdet uden at det nødvendigvis fører til sex. Den skal nok komme, hvis du åbner din kvindes hjerte.

 

Når kvindens hjerte er åbent, er hun modtagelig for erotiske input. Så dyrk din kvinde allerede i dag, som du dyrker din computer, din bil eller måske din hang til sport.
Det er en win-win situation for begge og på den måde er ligusterhækken ikke et problem ud over de 2 årlige klipninger udenfor.
 
< Forrige   Næste >