Vi vil gerne blive gravide NU

[et_pb_section bb_built=”1″][et_pb_row][et_pb_column type=”1_2″][et_pb_text _builder_version=”3.0.77″ background_layout=”light” border_style=”solid”]

hej Tanja.

Vi er et par, C (mand) og N (kvinde), som inderligt ønsker at få et barn, men vi har prøvet i to måneder uden held.

N stoppede med p-pillerne for to måneder siden hvor vi begyndte men hun får fortsat menstruation. Det virker som om sæden meget hurtigt kommer ud igen efter jeg er kommet op i hende, vi har prøvet forskellige stillinger og prøvet meget aktivt de to måneder, men vi er kommet til en kant efter at have fået skuffelse på skuffelse…

Vi håber virkelig du kan hjælpe med nogle råd til hvad vi skal gøre og om vi evt. gør noget forkert.

Hvis du har nogle forslag til stillinger, tidspunkter, eller andet….

hilsen et meget ulykkeligt par….

[/et_pb_text][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_2″][et_pb_text _builder_version=”3.0.77″ background_layout=”light” border_style=”solid”]

Kære begge,

I skal vide, at det ikke er unormalt at der går et stykke tid, før man bliver gravid. Og det er egentlig uanset om man stopper med p-piller eller om man aldrig har brugt p-piller eller f.eks. spiral før.

Før I kan få hjælp hos lægen med fertilitetsbehandlinger, så skal der oftest være gået et år, hvor parret ikke er blevet gravide på trods af gentagne forsøg. Lægen vil ikke anse 2 måneders forsøg som særlig lang tid – uanset hvor frustrerede parret er.

Selvom I føler, at sæden løber hurtigt ud, så er det også helt normalt. Det bliver ikke oppe i skeden, men I kan dog prøve at lade Natalie ligge med numsen lidt eleveret efter sex for at holde noget af sæden tilbage oppe i skeden – men der er mange meninger om det egentlig har en effekt. Det samme gælder for hvilke samlejestillinger man anvender. Det er ikke påvist, at der er visse stillinger, som fungerer bedre end andre. Se også mit brevkassesvar angående samlejestillinger, som øger chancen for graviditet:

Benene oppe efter samleje

I kan desuden læse mine andre brevkassesvar, som er i tråd med jeres spørgsmål:

Hvordan øger vi vores chancer for at blive gravide

Vi kæmper for at få børn

Som der også står i nogle af disse svar, så er der nogle faktorer, som kan have indflydelse på, hvornår en kvinde bliver gravid. Helbredsmæssigt er vægt en faktor, men også dårlig kost, rygning og alkohol kan påvirke muligheden for at blive gravid. Hvis man også drikker meget kaffe, kan dette også have en negativ effekt. Derudover kan stress og generelle bekymringer (også meget fokus på at blive gravid), være hæmmende for muligheden for at opnå graviditet. Derudover, kan mænds sædkvalitet også påvirkes i forhold til den livsstil man har (helbredet).

En anden ting I kan være opmærksomme på, er hvornår du har ægløsning. Ægløsningen er den periode i din menstruationscyklus, hvor du kan blive gravid. En gennemsnitscyklus er på 28 dage mellem menstruationerne. En måde at regne ÆL-tidspunktet er, at skrive hvornår sidste menstruations første dag var (f.eks. d. 10/3) og så regne 14 dage frem (24/3). Ægløsningen vil så være d. 24/3. Man kan også bruge nogle ægløsningstests, som kan hjælpe med at finde ægløsningstidspunktet. Disse kan købes på nettet eller fx. i Matas.

Så lige nu er I nok nødt til at væbne jer med noget tålmodighed, og så nyde sex med hinanden så der ikke går for meget “projekt baby” i forholdet, for det kan også blive opslidende i længden, hvis der så ikke rigtig sker noget. Det I kan glædes over er, at I begge gerne vil være forældre, og dermed er enige om, at det er næste skridt for jer – når det kommer.

I ønskes held og lykke.

Kærligst,
Tanja

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

Forfatter: Tanja Glückstadt

Tanja Glückstadt – CEST, CEPT, CBT, DAT, CSAT – Certified Sex Addiction Therapist, afhængighedsterapeut, sexolog, stress coach, parterapeut Adresse: c/o Loaderiet, Rødager Allé 129, 2610 Rødovre Mobil: +45 22 18 30 70 Facebook

Skriv et svar