Behandling for partneren til den afhængige

Som Certificeret Sex Addiction Therapist candidate (CSAT) arbejder jeg ud fra nogle veldokumenterede, undersøgelses- og forskerbaserede metoder, som jeg bruger i min behandling af partnere til sexafhængige. Min specialistuddannelse er taget hos den internationale anerkendte specialist i sexafhængighed, amerikaneren Patrick Carnes.

Jeg anvender diverse test i min behandling af den sexafhængige, og hvad angår behandling af dig som partner, så har jeg en test, der viser graden af påvirkning efter du igen, eller for første gang, har opdaget at din partner er sexafhængig, hvilket er en traumatiserende opdagelse. Denne test er et led i min specialiserede behandling af partneren til den sexafhængige. Resultaterne deler jeg naturligvis med dig.

For at hjælpe dig bedst muligt med at få styr på det kaos, du står midt i, så handler det om at få hjælp til at komme igennem det første chok, krisen, sorgen og ikke mindst at finde ud af, om du overhovedet vil blive sammen med din sexafhængige partner. Dette tager noget tid at finde ud af – hvilket er helt normalt! Lad være med at presse dig selv til at skulle være tapper og at være ovre det i løbet af en måned. Det er utopi at tro, at du kan. Det tager som sagt tid at komme over og derfor sker din afklaring (og styrkelsen af dig selv) ikke bare på 3 sessioner, eller 3 måneder. Det tager længere tid.

Det kan godt virke overvældende at engagere sig i et behandlingsforløb, når nu det jo er din partner, som har et problem. Problemet for dig opstår dog i, at du er blevet ramt af en bredside pga. din partners sexafhængighed, og det er en traumatiserende oplevelse. For at komme hel igennem, anbefaler jeg altid partnerne at komme i behandling, ikke for at skulle reparere på forholdet (ikke som det primære), men for at finde ud af, hvad det var for en bredside, som ramte, hvorfor det skete for dig, samt at finde ud af, hvordan du passer bedre på dig selv i fremtiden og styrker dig selv, hvad enten det er sammen med den partner du har nu, eller med en ny.

At engagere dig i dette er som regel noget, der gør en anspændt, usikker og bange. Det er dog tiden og indsatsen værd at dedikere fokus, tid og engagement til dig selv, selv om det måske er svært at se lige nu.

Før du derfor tager nogle helt konkrete valg, om du skal blive eller gå, så indstil dig på, at du har brug for noget tid til at lade dønningerne falde lidt – som man siger i behandling af afhængighed, så lad være med at træffe nogle drastiske valg det første år. Oveni det, hvis nu du gør det, som man umiddelbart har lyst til (og som nogle af ens venner måske endda råder til), nemlig at stoppe forholdet, så husk på at det koster både fysisk, psykisk og finansielt. Fx. viser undersøgelser at det i gennemsnit koster en person 250.000 kr. at blive skilt (kilde: http://www.bovik.org/skilsmisse-hvad-betyder-det-for-din-oekonomi/) Så hvor vil du satse?

Du kan godt komme videre, selv om din partner er sexafhængig. Og I kan også godt komme videre som par. Det KAN lade sig gøre. Lad mig hjælpe dig til et bedre liv. Jeg har desuden et stort internationalt netværk af kolleger, som hjælper og supporterer mig i mit daglige arbejde, så jeg har en stor vidensdatabase at søge informationer fra i relation til sexafhængighed både hvad angår behandling af den sexafhængige, partneren til den sexafhængige, familien omkring (herunder børn) samt behandling af parforholdet.

Kontakt mig uforpligtende for en indledende samtale (se under menupunktet “kontakt”). Jeg ser frem til at høre fra dig.

Vh
Tanja

Forfatter: Tanja Glückstadt

Tanja Glückstadt – CEST, CEPT, CBT, DAT, CSAT – Certified Sex Addiction Therapist, afhængighedsterapeut, sexolog, stress coach, parterapeut Adresse: c/o Loaderiet, Gunnekær 28 st. th., 2610 Rødovre Mobil: +45 60 83 10 20 Facebook

Skriv et svar