[et_pb_section bb_built=”1″][et_pb_row][et_pb_column type=”1_2″][et_pb_text _builder_version=”3.0.77″ background_layout=”light” border_style=”solid”]
Hej.
Jeg fik for 3 mdr siden taget min P stav ud da vi vil forsøge at blive gravide.
Jeg fik min menstruation et kort stykke tid efter, men havde så mens i 7 uger. det stoppede d 14 juni.
Nu er mit spørgsmål hvordan man så beregner ægløsning?
Mvh
H
[/et_pb_text][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_2″][et_pb_text _builder_version=”3.0.77″ background_layout=”light” border_style=”solid”]
Kære H,
En p-stav virker på samme måde som p-piller. Som det er tilfældet med p-piller kan man opleve at have en uregelmæssig menstruation i perioden efter, man er stoppet med pillerne/p-staven. Kroppen skal simpelthen finde sig selv igen efter en hormonel påvirkning, og det kan godt tage lidt tid
Jeg forstår det som om, at du indtil videre har haft menstruation én gang, som varede i 7 uger, og siden d. 14. juni har du endnu ikke haft menstruation. Det er ikke usædvanligt, at man kan have en lang periode med menstruation, og derfor anbefales det også, at man observerer sin menstruation i over 3 gange, for at se, om der danner sig et mønster i forhold til hvor lang tid der er imellem.
På nuværende tidspunkt, kan det derfor være svært at have en fornemmelse af, hvornår du har ægløsning. Det vil kræve at du har menstruation mere end én gang, for som sagt at se, om der er et mønster i forløbet.
Der er dog tre umiddelbare metoder, du kan anvende til at få en fornemmelse for, hvornår du har ægløsning.
1. Prøv at observere, hvornår du har mere udflåd (i din periode uden menstruation). Nogle kvinder oplever at få øget udflød i 1-3 dage, når ægløsningen er på sit højeste.
2. Temperaturmetoden. Her skal du tage din temperatur dagligt (om morgenen) og i den periode, hvor din temperatur stiger lidt, (ca. 1 grad) kan det betyde, at du har ægløsning.
3. Brug ægløsningstest for at få en fornemmelse.
Før det bliver en videnskab for dig at udregne din ægløsningsperiode, så er det væsentligt at have lidt tålmodighed med at blive gravid. De fleste kvinder (85%) bliver gravide efter 1 års tid efter, de er stoppet med p-piller/P-stav. Derfor ser man ofte, at læger først begynder at tale om ekstra undersøgelser m.m. efter 1 år.
Statistikken siger at:
– ca. 20-25% bliver gravide indenfor den første måned
– ca. 50% bliver gravide indenfor de første 3 måneder
– ca. 60% bliver gravide efter de første 6 måneder
– ca. 85% bliver gravide efter det første års tid
Hvis din cyklus har svært ved at stabilisere sig, så kan du desuden overveje zoneterapi, da nogle kvinder med fordel har brugt dette til at stabilisere sin cyklus.
Du ønskes alt det bedste med familieforøgelsen.
Kærligst,
Tanja
[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]