Han onanerer, når jeg sover

Hej Tanja,

Jeg er en kvinde, som har været gift med den samme mand i over 20 år. Jeg elsker ham utrolig højt, men hver aften når han tror jeg sover, så onanerer han. Jeg spurgte en aften, om vi ikke skulle elske, men det afviste han med en undskyldning om at han var for træt, og to timer efter hørte jeg ham nyde sig selv. Det gjorde mig rigtig ked af det, men jeg ved ikke hvordan jeg skal sige det til ham.

Hilsen den fortvivlede

Kære fortvivlede.

Jeg forstår så udmærket din frustration. Det er ikke rart at ligge tilbage med en følelse af, dels at være blevet afvist, og samtidig føle sig utilstrækkelig, fordi den man elsker, giver udtryk for, at han hellere vil klare tingene selv, end at nyde nærværet og sexen med dig.

Men når det er sagt, så er onani, ikke noget, man normalvis indrømmer overfor sin partner.

Det opfattes nemlig ofte som en privat ting, og bliver som regel brugt som et “frirum”, hvor man nyder sig selv og sin krop. – Og det er helt ok. Om det så er ok, at han gør det, lige ved siden af dig i sengen, må man så gøre op med sig, om er noget man kan acceptere.

For eksempel kunne man vende sig om, tage ham på fersk gerning, og hjælpe ham til en udløsning. – Dette naturligvis kun, hvis du føler for det.

MEN:

Når det går hen og bliver et problem i parforholdet på en sådan måde, at man ikke længere dyrker sex med hinanden, fordi han foretrækker onanien, så er det nødvendigt at få talt om tingene. Det vil sige, at du er nødt til at tage andel i situationen, og få talt med din mand.

Sig til ham, at du godt er klar over, at han onanerer, når han tror, at du sover. Sig hvad det gør ved dig. F.eks. “Det gør mig ked af det, det gør ondt i mig” og sig også hvorfor. “Jeg bliver ked af det, FORDI jeg gerne vil dele det med dig, og fordi jeg føler du skjuler noget for mig, som ikke er nødvendigt at skjule”, og “det gør ondt i mig, fordi det gør mig usikker på, om du har lyst til sex og til mig”.

Du skal altså tage udgangspunkt i dine følelser, og tale ud fra dem. Det betyder, at du ikke skal anklage ham eller bebrejde ham. Det vil nemlig have den effekt, at han går i forsvar, lukker af og fjerner sig endnu mere.

Hvis han stadig afviser seksuel kontakt med dig, på trods af du udtrykker din smerte ved at han kun er seksuel med sig selv, så kan det tyde på, at han har et problem, som kan være behandlingskrævende. Om det decideret er en afhængighed vil kræve nærmere vurdering.

Jeg ønsker jer alt det bedste.

De kærligste tanker

Tanja

Forfatter: Tanja Glückstadt

Tanja Glückstadt – CEST, CEPT, CBT, DAT, CSAT – Certified Sex Addiction Therapist, afhængighedsterapeut, sexolog, stress coach, parterapeut Adresse: c/o Loaderiet, Gunnekær 28 st. th., 2610 Rødovre Mobil: +45 60 83 10 20 Facebook

Skriv et svar