[et_pb_section bb_built=”1″][et_pb_row][et_pb_column type=”1_2″][et_pb_text _builder_version=”3.0.72″ background_layout=”light” text_orientation=”left” border_style=”solid”]

Hej Tanja,

Mit spørgsmål er, om man kan gøre noget for at forøge sædmængden/sperm, hvor der højest er 3-4 dråber ved udløsning, som siver ud. Jeg er en mand på 66 år, og har aldrig haft store mængder.

På forhånd tak.

HP

[/et_pb_text][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_2″][et_pb_text _builder_version=”3.0.72″ background_layout=”light” text_orientation=”left” border_style=”solid”]

Hej HP,

Det kan være lidt svært at give et ordentligt svar på dit korte spørgsmål, da en sivende udløsning og lille sædmængde kan have både fysiske, åsykiske og medicinske årsager. For at finde årsagen, mangler der dog nogle oplysninger om hyppigheden af seksuel aktivitet, om du oplever andre problemer med penis (fx. rejsningsproblemer, problemer med vandladning m.m.)

Derfor vil jeg allerførst opfordre dig til at gå til din egen læge for at få en snak, og hvor du eventuelt kan blive undersøgt for at finde ud af, om det du oplever med sædmængden og den sivende udløsning, er af fysisk eller psykisk karakter.

Jeg vil prøve at ridse nogle muligheder op nedenfor (listen er ikke nødvendigvis udtømmende):

Fysiske muligheder/årsager

Fysisk kan du prøve at lade der gå noget tid mellem udløsningerne (flere dage – minimum 3), så der når at blive ophobet mere sæd. Mange mænd oplever, at jo kortere der går mellem udløsningerne, jo mindre sædvæske er der.

Du kan også prøve at onanere uden at komme. Fx. at onanere første gang uden at få udløsning – lade der gå nogle timer, og så onanere igen, for at se om det øger sædmængden. Det hjælper for nogle – ihvertfald når de gør det alene, men når det er sammen med en partner, kan de opleve at sædmængden ikke øges på trods af øvelsen.

Derudover taler nogle om, at akupunktur kan hjælpe på sædmængden.

Desuden kan der være en fysisk årsag – at du har en forstørret prostata, eller måske kræft i prostata. Oftest giver det dog også vandladningsproblemer. Dog vil jeg opfordre dig til at gå til lægen for at udelukke denne mulighed.

Stress kan i visse tilfælde også være en medvirkende årsag til en lille sædmængde og dårlig sædkvalitet. Det kan bl.a. være den type stress, som kan opstå ved samleje – om man nu er god nok, om man nu kommer med en stor ladning osv. Altså en form for præstationsangst omkring det seksuelle ift. ens egen formåen.

Medicinske muligheder/årsager

Når det handler om medicinske muligheder, så kan C-vitamin hjælpe.

Det siges, at hvis manden generelt har et højere østrogenniveau end normalt, så har det indvirkning på sædmængden. Man kan som mand have et naturligt højere østrogenniveau, eller også kan man få det via anden medicin, hvilket kan påvirke sædmængden.

Bl.a. kan en øget mængde fedtvæv hos manden, medføre større omdannelse af testosteron til østrogener, hvilket kan have indflydelse på dannelsen af sædceller.

Derudover skulle zink skulle stimulere sædproduktionen – altså kvaliteten – og dermed også mængden. For at forbedre optagelsen af zink, så kan man tage B6.

Der findes et præperat kaldet volume500, men jeg kender ikke noget til det, og kan kan derfor hverken sige for eller imod dette produkt. Det siges at være et naturprodukt, men derudover kender jeg ikke til, om det virker – altså holder dét, som det lover, hvilket er at øge sædmængden. Derudover findes der Maximum Pills, Volume Pills og Semenax – disse præperater kender jeg dog heller ikke virkningen af.

Som du kan fornemme kan der være forskellige muligheder for at øge sædmængden.

Kærligst,
Tanja

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

Forfatter: Tanja Glückstadt

Tanja Glückstadt – CEST, CEPT, CBT, DAT, CSAT – Certified Sex Addiction Therapist, afhængighedsterapeut, sexolog, stress coach, parterapeut Adresse: c/o Loaderiet, Gunnekær 28 st. th., 2610 Rødovre Mobil: +45 60 83 10 20 Facebook

Skriv et svar