Jeg kan ikke stoppe med at sexchatte – er det afhængighed?

[et_pb_section bb_built=”1″][et_pb_row][et_pb_column type=”1_2″][et_pb_text _builder_version=”3.0.72″ background_layout=”light” text_orientation=”left” border_style=”solid”]

Hej Tanja,

Jeg er en ung fyr på 31 som lever i et lykkeligt parforhold… Er forlovet og har hus med hende….

Mit problem har altid været der, og jeg prøver med hård hånd at styre det, men det er svært….

Det drejer sig om at jeg i tide og utide finder andre piger og skrive med på sms og det handler altid om sex…… Min forlovede finder ud af det gang på gang, og nu har hun sagt, at hvis det sker igen vil det gå ud over vores forhold….. Og det forstår jeg udmærket godt……

Ikke at jeg regner med at du har en mirakel kur mod det, men forhåbentlig bare et forslag om, hvad jeg kan gøre for at stoppe det problem her…..

Mange knus
J fra Fredericia

[/et_pb_text][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_2″][et_pb_text _builder_version=”3.0.72″ background_layout=”light” text_orientation=”left” border_style=”solid”]

Hej J,

Der findes ikke nogen kur på, at komme ud af den form for afhængighed, du oplever ved at chatte frækt med andre piger. Man taler om en afhængighed, når du af ukendte grunde fortsætter mønsteret, og det går hen og bliver problem skabende i dagligdagen og/eller overfor ens partner. Kuren er, at man tager en beslutning om at stoppe og dermed handle anderledes.

Du kan overveje at finde ind til, hvorfor du har behov for at få bekræftelse fra andre kvinder. Handler det om et lavt selvværd? Måske du ikke føler, at du får den opmærksomhed rent seksuelt, som du har behov for? Hvis det er tilfældet, så retfærdiggør det dog ikke dine handlinger, men kan gøre dig mere afklaret på, hvad løsningen på problemet kan være – nemlig at få talt med din kæreste om, hvad du har behov for seksuelt.

Du føler dig måske utilstrækkelig overfor din kæreste, det hele er måske for perfekt, og derfor “straffer” du dig og hende ved at chatte med andre. Er det ok at blive ved med? Viser du respekt og anerkendelse for din kæreste, når du ”giver til alle andre”?

Du opnår at såre hende, som du er sammen med, og som du elsker. Vil du gerne det? Ved du hvorfor, du har behov for at chatte om sex med andre piger og få bekræftelse igennem fremmede? Handler det om, at du tør være en anden på sms, end den du er i dagligdagen?

Hvis du ikke rigtig kan finde ind til, hvorfor du gør det, så find ud af, hvorfor du IKKE vil gøre det mere. Skriv en liste med punkter og tag derefter et bevidst valg om at nu, slutter det. Når lysten så melder sig, så ring i stedet til en ven – gå en tur – tal med din kæreste eller foretag en anden handling end normalt – altså end at chatte.

Hvis du samtidig er nødt til at lave en pop up på din telefon, som fortæller dig hvorfor du IKKE skal chatte, så gør det. Måske du skal skrive en liste, som ligger i din pung, som minder dig om at stoppe og foretage noget andet, eller måske du skal finde en helt tredje måde at minde dig selv om, hvorfor du ikke skal chatte mere.

Du kan også have en huskesætning som screensaver på din pc, samt et baggrundsbillede på din mobil, hvor der står “Jeg stopper nu”. Lav en visuel påmindelse, som kan huske dig selv på, hvorfor du ikke skal bruge din energi på andre piger og fræk sms chat. Som skrevet før, så brug i stedet tiden med din kæreste, i haven, med en kammerat eller noget helt tredje.

I sidste ende er det dig selv, som skal tage et bevidst valg om, at det IKKE er ok mere – og så skal du handle på det.

Hvis du ikke selv kan komme videre, så vil jeg anbefale dig at tale med en sexolog, som vil kunne vejlede dig i at stoppe med sexchat osv.

Jeg ønsker dig held og lykke med at stoppe og ønsker dig alt det bedste med kæresten.

Kærligst,
Tanja Glückstadt

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

Forfatter: Tanja Glückstadt

Tanja Glückstadt – CEST, CEPT, CBT, DAT, CSAT – Certified Sex Addiction Therapist, afhængighedsterapeut, sexolog, stress coach, parterapeut Adresse: c/o Loaderiet, Gunnekær 28 st. th., 2610 Rødovre Mobil: +45 60 83 10 20 Facebook

Skriv et svar