[et_pb_section bb_built=”1″][et_pb_row][et_pb_column type=”1_2″][et_pb_text _builder_version=”3.0.77″ background_layout=”light” border_style=”solid”]
Hej Tanja.
Jeg vil høre, om du kan hjælpe mig med et lille, men betydeligt problem, nemlig at jeg ikke har lyst til sex. Jeg er kæreste med verdens sødeste og flotteste fyr. Han har til gengæld RIGTIG meget lyst til sex. Det plager os begge to, da han selvfølgelig ikke vil have sex, hvis jeg ikke har lyst. Det ender ofte med at jeg bliver ked af det, enten fordi jeg ikke føler at jeg kan give ham det han er så glad for, eller også fordi når vi så HAR sex, nogle gange får ham til at blive ked af det, fordi han ikke vidste at jeg ikke havde så meget lyst!
– Jeg vil lige slå fast at min kæreste er det mest kærlige og dejlige væsen. Det er noget vi sammen gerne vil høre om jeg kan få hjælp til.
Jeg har PCO, og da jeg var ca. 16 år fik jeg anoreksi, men er kommet meget godt igennem det. Da mine tvangstanker startede dengang, følte jeg så meget afsky ved min krop, at jeg ikke kunne give mig hen til nogen seksuelt, og siden dengang har jeg ikke følt en naturlig lyst til sex, på trods af at jeg lever et helt normalt liv nu.
Mit spørgsmål til dig er, om du ved eller kender til noget lægeligt middel der kan fremme lysten? Det ville virkelig være en stor hjælp, da jeg ønsker at have et godt sexliv resten af mit liv.
Mange kærlige hilsner MT
[/et_pb_text][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_2″][et_pb_text _builder_version=”3.0.77″ background_layout=”light” border_style=”solid”]
Kære MT,
Allerførst et stort tillykke. Det er rigtig flot, at du er kommet igennem din anoreksi. Og hvor er det dejligt, at du har mødt en kæreste, som er både kærlig og dejlig og tilmed forstående.
Det er ikke spor usædvanligt, at man i forbindelse med anoreksien, oplever at få et direkte selvhad til det fysiske spejlbillede. I den forbindelse er det rigtig svært, at blive seksuelt opstemt, i hvert fald, hvis det er med fokus på kærlighed, nærvær og omsorg.
Mange, som har lidt eller som stadig lider af anoreksi, føler sig ofte ikke værdige, til at blive elskede eller til at opleve nærvær. Derfor bliver det også svært at give sig hen, til både kærlighed og sex, da det ofte betyder, at man skal føle en vis tryghed. Den tryghed kan være svær at finde, hvis man tidligere har følt sig usikker hos mennesker, som man burde have følt tryghed ved.
Du skriver, at du er kommet dig over din anoreksi, men alligevel tænker jeg, at der måske stadig er nogle enkelte ting at arbejde med – nemlig dit selvbillede, at elske sig selv, at turde give sig hen og mærke sig selv. Din manglende sexlyst kan nemlig sagtens ligge i hele dit syn på sex, dig selv, din krop og dynamikken i forholdet til din partner – hans forståelse, hans kærlighed og hans accept.
Derudover, så kan den manglende lyst handle om usikkerhed på det seksuelle område, fordi du er “utrænet” i det.
Man testede for nylig en sexpille for kvinder i Tyskland (Flibanserin), men den er endnu ikke i handlen, da det endnu ikke er dokumenteret, at den virker. Testen var oprindeligt en lykkepille, men i stedet for at hjælpe mod depression, så oplevede 2 ud af 10 kvinder, at få en øget sexlyst. Hvis pillen godkendes, så går der nogle år, før den kommer i handlen. Men umiddelbart tænker jeg, at det er nogle psykiske ting du bør arbejde med – i forhold til at leve som en seksuel kvinde, med behov, lyst og mod på nydelse. I forhold til PCO (polycistisk ovariesyndrom), så siges det, at det øgede mandlige hormon (testosteron) rent faktisk burde øge kvindens sexlyst, hvorfor du måske i forhold til den diagnose, bør kontakte en læge fra PCO-klinikken, enten i København eller Odense.
Du ønskes alt det bedste med at finde ind til din sexlyst.
Kærligst,
Tanja
[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]