Vores overvægt begrænser sexlivet og lysten – hvad gør vi?

[et_pb_section bb_built=”1″][et_pb_row][et_pb_column type=”1_2″][et_pb_text _builder_version=”3.0.75″ background_layout=”light” border_style=”solid”]

Hej Tanja,

Problemet i vores sexliv er at vi begge har taget på og har svært ved at finde en måde at elske på. da jeg har svært ved at løfte min egen vægt 86kg.og vi taber koncentrationen, jeg har lyster tidligt om morgenen, hvor min kone sover og ikke har lyst til sex.

Hvad kan vi gøre for at få vores sexlyster i top og få glæde af det begge 2 ?

[/et_pb_text][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_2″][et_pb_text _builder_version=”3.0.75″ background_layout=”light” border_style=”solid”]

Hejsa,

Det er svært at komme med et brevkassesvar, som giver jer et helt konkret svar på, hvad der specifikt skal til I jeres tilfælde.

Dog kan I måske drage nytte af nogle generelle råd omkring sex og sexlyst.

Mænd og kvinders seksualitet kommer til udtryk på forskellige måder.

Kvindens seksualitet er sensuelt betinget, da kvinden er følelsesorienteret, og derfor tænder hun ofte på stemninger. Det kan måske forklare, at din kone ikke rigtig er særlig tændt om morgenen, for der er I jo lige vågnet og der er ikke bygget nogen stemning (lyst) op endnu. Lysten kommer som regel ikke os kvinden, “bare fordi hun vågner og ser manden ligge der som et stykke med bart” – lysten skal “bygges op”. Og den opbygning er både noget, som skal ske mere eller mindre bevidst hos kvinden (at hun selv “prioriterer” lysten og tænker positivt om det seksuelle), samt at opbygningen skal ske med lidt nus, kærlige kys, kærtegn – eller måske med lidt morgenmad på sengen, som der kan udvikle sig til noget mere intimt.

Mandens seksualitet er derimod visuelt betinget, da manden tænker i mål & mission (han er handlingsorienteret) og derfor tænder manden ofte på det han er, og de “afledte” seksuelle tanker, det giver. (målet er samlejet og orgasme/udløsning, hvorimod kvinden oftere er mere tændt på processen der leder op til samleje, orgasme og udløsning). Derfor kan du vågne om morgenen og være tændt på det du ser.

Mht. vægten så kan I forsøge jer med nogle stillinger, som tilgodeser de ekstra kilo. Her mener jeg stillinger, hvor I ikke føler at vægten “er i vejen”, så stillingen føles akavet eller svær. I kan evt. låne nogle bøger med diverse sexstillinger, (fx. “Sex – stillinger og teknikker af Adam Arent) eller kigge lidt på nettet for at finde nogen (prøv fx. denne side med en masse stillinger i 3D: sexinfo101.com/sp_index.shtml), I kan afprøve for at finde ud af, hvad der virker for jer og jeres fysisk.

Mht. at miste fokus kan det måske også handle om den fysiske udholdenhed (ikke seksuelt, men mht. motion), der godt kan være nedsat, når man har lidt ekstra kilo at “svinge rundt med”.

Når I tænker sexlyst, så tænk I stemninger, intimitet, sensualitet og at være seksuelt afslappede. Hvis I tænker for meget i, at det ikke fungerer, og det handler om sex (altså reelt set samlejet), så negligerer I alt det andet, som fungerer samt de ting, der også handler om sex – nemlig optakten, følelsen af samhørighed, intimitet og seksuel nysgerrighed på hinanden.

Hvis det bliver svært for jer selv at komme i gang med at “gøre noget andet end I plejer”, så kan I måske overveje at opsøge en sexolog til at rådgive jer, og til at kickstarte processen.

Forsøg desuden at tænke på jeres sexliv som mere end samlejet – tænk i at det handler lige så meget om berøringer, sensualitet (sensualitetstræning kunne også være en mulighed – den øvelse får du adgang til som medlem) – og forsøg at styrke hinanden i de ting, som fungerer, i stedet for det der mangler.

I ønskes alt det bedste.

Kærligst,
Tanja

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

Forfatter: Tanja Glückstadt

Tanja Glückstadt – CEST, CEPT, CBT, DAT, CSAT – Certified Sex Addiction Therapist, afhængighedsterapeut, sexolog, stress coach, parterapeut Adresse: c/o Loaderiet, Gunnekær 28 st. th., 2610 Rødovre Mobil: +45 60 83 10 20 Facebook

Skriv et svar