Usikker kvinde – vil have lyst til sex!

[et_pb_section bb_built=”1″][et_pb_row][et_pb_column type=”1_2″][et_pb_text _builder_version=”3.0.77″ background_layout=”light” border_style=”solid”]

Hej Tanja,

Jeg er usikker på mig selv når det drejer sig om sex.
Jeg ved ikke, hvad jeg skal gøre og hvordan jeg skal røre ved, og tilfredsstille min partner.
Jeg har en følelse af, at jeg hellere vil undvære sex, end at dumme mig og gøre noget forkert.

Jeg kan sagtens tale om sex, og spørger ham også gerne hvad han vil have, men det kan være lidt en dræber, at jeg ikke selv kan tage initiativ. Omvendt, kan jeg ikke tale om, hvad jeg selv godt kan lide.

De første par gange jeg er sammen med en ny fyr er det normalt ikke noget problem at blive våd. Men efter et par gange, bliver jeg ikke våd længere. Når jeg onaner bruger jeg altid olie, hvilket jeg har fået at vide, er en dårlig vane.

Jeg har meget svært ved at give mig hen og ofte, når jeg endelig går i seng med en, er det noget, der bare skal overstås. Hvis han kan for længe bliver jeg træt af det. Det kommer nok ikke som nogen overraskelse, at jeg har svært ved at komme, med mindre jeg bruger en vibrator.

Jeg er single, men har så småt lært en ny mand at kende, men min frygt for sex holder mig tilbage.

Jeg bor i trekantsområdet og synes det er svært at finde hjælp. Skal man tale med sin egen læge?

Håber du kan hjælpe.

Hilsen,
mig

 

[/et_pb_text][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_2″][et_pb_text _builder_version=”3.0.77″ background_layout=”light” border_style=”solid”]

Kære dig.

Tak for dit ærlige brev, som jo så tydeligt viser, hvad der gør sig gældende, når kvinder med tiden, i et parforhold mister lysten til sex.

Når mænd og kvinder bliver forelskede, udskilles serotonin, som nærmest bringer manden og kvinden i en lykkerus.
Dette betyder, at man i en periode bliver meget tændt og har ekstra lyst til at have sex. Men når hverdagen træder ind, og serotoninudskillelsen mindskes, forsvinder lysten til sex ofte – i hvert fald, når man, som i dit tilfælde, ikke generelt har en særlig positiv tilgang til det seksuelle.

Når dit billede af sex er, at det blot er noget der skal overstås, handler det så om, at du aldrig har oplevet, hvor fantastisk sex kan være? For i dette tilfælde, kan det være rigtig svært for kvinder, at geare sig op til sex, fordi ønsket om total ekstase aldrig rigtig bliver imødekommet.

Umiddelbart vil min største anbefaling være, at du sammen med en sexolog finder vejen til din seksualitet, og måske finder ud af, hvad der har været afgørende for, om du kunne give dig hen eller ej. Har du haft oplevelser med på vejen, som var ubehagelige? Blev du opdraget til at tro, at sex var noget forkert eller ubehageligt? Blev du afvist, hvis du som barn var nysgerrig for at finde ud af, om tissekonen havde mere end 1 formål? Hvordan var din første seksuelle oplevelse, og så videre og så videre. Alt dette vil have en betydning, hvis du skal lære at give dig hen til det seksuelle samvær.

Når du bliver usikker på, hvordan du for eksempel skal røre ved en mand, så er det bedste du kan gøre, at spørge ham. De fleste mænd vil tænde på, at du blot kæler for ham med dine fingerspidser, at du kysser ham blidt, kæler for hans mave og hans inderlår, og når det kommer til det mere seksuelle, så forestil dig, at du havde fået serveret alle ingredienserne til din yndlingsdessert, og skulle i gang med at tilberede den, før den skulle spises. På den måde kan du kæle for hans pung og penis, gøre ham stiv og måske afslutte med at give ham oralsex.

Måske er det kontrollen, ønsket om det perfekte, der får dig til at afholde dig fra sex. Men i virkeligheden er det aller bedste, at kunne slippe kontrollen, lade sig drømme væk, give sig hen og blot nyde alt det, som sex også kan være, uden at det handler om penetrationen udelukkende.

Måske du kunne lave 5 små sedler, som du kunne give din nye ven, sedler, hvor du beskrev, hvad du kunne tænke dig, at han skulle gøre ved dig. – Husk på, at forspillet for en kvinde gerne må vare i mindst en halv time, før hun er rigtig tændt, og disse 5 sedler kunne derfor tage udgangspunkt i de ting, som kunne tænde dig, og give dig lyst.

På den første kunne du skrive 15 minutters massage på ryg og baller med duftolie. På den anden kunne du skrive hvisk søde ord i mit øre de næste 5 minutter, imens du med dine hænder kæler for min mave og mine bryster.
På den tredje seddel kunne du skrive, at han skulle give dig blid oralsex de næste 10 minutter og så videre og så videre. Kun fantasien sætter grænser!
Måske det kunne hjælpe dig til at finde ud af, hvad der virker, og hvad der ikke virker, samtidig med, at du ville øve dig i, at give udtryk for, hvad det er du gerne vil have.

Der udover er det ikke usædvanligt, at kvinder bruger glidecreme. Du skal bare have med i dine overvejelser, at du, ved at bruge olie, ødelægger kroppens naturlige evne til at udskille væske, hvilket kan gøre, at du får mere og mere svært ved at blive våd af dig selv. Prøv med spyt i stedet, eller kæl for dig selv med dine fingre, uden at målet nødvendigvis behøver at være, at du skal have en orgasme.

Lær dig selv at kende, og find ud af, hvilke områder i skeden, du foretrækker at blive kælet for, og hjælp så din partner, når hans hånd er der nede, med at føre hans fingre der hen, hvor du ved det er rart.

Jeg anbefaler dig at tage et kig på google. Der finder du adresser til sexologer på både Sjælland, Fyn og Jylland.

Kærligst,
Tanja

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

Forfatter: Tanja Glückstadt

Tanja Glückstadt – CEST, CEPT, CBT, DAT, CSAT – Certified Sex Addiction Therapist, afhængighedsterapeut, sexolog, stress coach, parterapeut Adresse: c/o Loaderiet, Gunnekær 28 st. th., 2610 Rødovre Mobil: +45 60 83 10 20 Facebook

Skriv et svar