Lesbisk med forsinkelse?

[et_pb_section bb_built=”1″][et_pb_row][et_pb_column type=”1_2″][et_pb_text _builder_version=”3.0.72″ background_layout=”light” text_orientation=”left” border_style=”solid”]

Kære Tanja,

Jeg er fortvivlet. Usikker på om jeg er til mænd eller kvinder. Jeg er en kvinde på 48 år.

Jeg har været gift med en mand i 12 år, hvor det seksuelle, bare var noget der skulle overstås.
Det blev mere og mere sjældent, vi dyrkede sex. Der kunne gå mdr. imellem. Vi blev skilt.

Siden har jeg været single. For nogle mdr. siden begyndte jeg at tænke på, om jeg er til kvinder. Jeg har altid følt mig tiltrukket af kvinder.  Men aldrig haft lyst til at kysse eller gå i seng med dem.

Jeg føler mig bedst tilpas i kvindeligt selskab. Jeg læste om lesbiske med forsinkelse. Der var meget, jeg kunne genkende fra mig selv.

Nu er jeg blevet i tvivl. Hvad skal jeg gøre. Føler ikke jeg har oplevet den ægte kærlighed.

Håber på et svar.

Den fortvivlede.

[/et_pb_text][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_2″][et_pb_text _builder_version=”3.0.72″ background_layout=”light” text_orientation=”left” border_style=”solid”]

Kære fortvivlede,

Fordi du ikke har oplevet den ægte kærlighed, behøver det ikke betyde, at du er til kvinder. Måske du bare har haft nogle dårlige oplevelser med mænd, som har gjort dig nysgerrig på, om du er til kvinder. At man ikke har haft særlig meget sex i sit forhold behøver ikke betyde, at man så er til kvinder – den lille mængde sex, eller mangel på samme, kan oftest skyldes at man har problemer andetsteds i forholdet, som typisk er blevet alt for rutinepræget og fyldt med dårlige vaner og mønstre, som også slår igennem rent seksuelt. Og så ender det med lidt eller ingen sex, skænderier, skuffelse, tværhed, manglende selvværd og meget mere.

Du skriver, at du føler dig bedst tilpas i kvinders selskab, men det behøver heller ikke at betyde, at du er til kvinder. Det kan simpelthen være fordi, du kender dette køn bedre end mænd, og derfor bedre kan slappe af omkring kvinder, fordi du har en bedre forståelse for dem, og føler dig bedre forstået imellem dem.

At du heller aldrig har haft lyst til at kysse en kvinde eller have sex med dem kunne indikere, at du egentlig ikke er nysgerrig på dem rent seksuelt.

Når det så er sagt, så skriver du dog, at du kunne genkende dig selv meget, da du læste om lesbiske med forsinkelse. Derfor kunne det være en ide, at du søger lidt mere ind i det og får talt med andre, som har oplevet dette fænomen at springe ud senere i livet. Måske det kan give dig en større vished og ro på i forhold til dig og din seksualitet.

Med andre ord prøv at oplys dig selv – prøv bl.a. at læse mere på senttiltiden.dk hvor 16 kvinder fortæller om at være lesbisk med forsinkelse. Som de også nævner på hjemmesiden, så prøv at tale med Landsforeningen for bøsser og lesbiske om, hvad du gennemlever og oplever i dig selv, gå til møder i “homo miljøet”, og søg information så du kan få en afklaring i dig selv.

Du kunne også tale med en sexolog, som kunne vejlede dig og støtte dig i processen om at finde din seksualitet.

Jeg ønsker dig alt det bedste med at finde ind til dig selv seksuelt.

Kærligst,
Tanja Glückstadt

Sexolog og parterapeut

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

Forfatter: Tanja Glückstadt

Tanja Glückstadt – CEST, CEPT, CBT, DAT, CSAT – Certified Sex Addiction Therapist, afhængighedsterapeut, sexolog, stress coach, parterapeut Adresse: c/o Loaderiet, Gunnekær 28 st. th., 2610 Rødovre Mobil: +45 60 83 10 20 Facebook

Skriv et svar