Hvordan slipper jeg hæmningerne og angsten?

[et_pb_section bb_built=”1″][et_pb_row][et_pb_column type=”1_2″][et_pb_text _builder_version=”3.0.72″ background_layout=”light” text_orientation=”left” border_style=”solid”]

Hej Tanja,

Jeg er 28 år, og har indenfor den sidste måned set lidt til en fyr, som jeg er blevet rigtig, rigtig glad for.

Vi mødtes over et datingsite og forventningerne var store for os begge, eftersom vi op til første møde, havde snakket (skrevet) fantastisk godt sammen fra dag 1. Første date gik også godt, og vi tilbragte efterfølgende en weekend sammen, som også var rigtig god. Indenfor de efterfølgende par uger fik jeg dog bare denne her fornemmelse af, at han begyndte at trække sig lidt væk uden at jeg helt kunne forstå, hvad der lige var gået galt??

Nå, men intuitionen talte desværre også sandt, og vi havde en lang snak omkring det. Han savnede mere lidenskab, spontanitet og – som jeg forstod det – at jeg i højere grad udtrykte, hvad jeg havde lyst til i såvel seksuelle som andre henseender.

Alle er ting som jeg virkelig gerne vil være bedre til, men jeg har desværre temmelig svært ved at vise ”behov” af nogen art, og trækker meget hurtigt følehornene til mig, hvis jeg fornemmer mine følelser ikke bliver gengældt. Han var dog også selv ærgerlig over den drejning det hele havde taget, og aftalen blev derfor, at vi lige ville holde et par ugers pause med at ses igen, og så prøve at tage den der 1. date igen.

Nu har vi aftalt at ses igen den kommende uge, men jeg er i syv sind for føler virkelig, at præstationsangsten begynder at snige sig op på mig. Mit spørgsmål til dig er derfor om du kan give mig et par råd til hvordan jeg slipper hæmningerne og ”angsten” og hjælp til at forstå hvad det helt præcis er han savner?? Lidt indsigt i hvad det er mænd egentlig tænder på og gerne vil have vil være velkomment!

 

På forhånd tak!

Kaya

[/et_pb_text][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_2″][et_pb_text _builder_version=”3.0.72″ background_layout=”light” text_orientation=”left” border_style=”solid”]

Kære Kaya,

Du beskriver, at du generelt har svært ved at vise dine behov, og trækker følehornene til dig hvis du fornemmer at følelserne ikke bliver gengældt. Hvad handler det om? Og hvorfor har du det sådan? Er du blevet svigtet før? Har du ikke måttet give udtryl for dine behov i din opvækst? Der kan være mange årsager til, at du trækker dig, når folk kommer tæt på og når du fornemmer at følelserne ikke er gengældt. De årsager kan du med fordel finde ud af, så du kan komme videre i dit følelsesliv.

Med hensyn til hvad han helt præcis savner, så spørg ham. Spørg ham, hvad det er han forventer, og gør så op med dig selv, om du kan og vil indfri de forventninger han har. Hvis du ikke taler med ham om det, så vil det være pinefuldt for dig, for så vil du gå og gætte dig til, hvad han tror, tænker og mener, og du vil have det elendigt.

Generelt kan man sig, at vi kan aldrig vide, hvad andre tænker og føler, hvis vi ikke spørger dem.

Mænd tænder på det legende, det drillende – hende der kan være fræk og samtidig blid. Én som udfordrer ham uden at tage hans maskulinitet fra ham ved at være efter ham hele tiden for ting, som han ikke siger eller gør rigtigt nok i kvindens øjne. Giv ham plads – ligesom du selv forventer og har brug for plads.

Du ønskes alt det bedste med kærligheden.

Kærligst,

Tanja Glückstadt

Sexolog og parterapeut

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

Forfatter: Tanja Glückstadt

Tanja Glückstadt – CEST, CEPT, CBT, DAT, CSAT – Certified Sex Addiction Therapist, afhængighedsterapeut, sexolog, stress coach, parterapeut Adresse: c/o Loaderiet, Gunnekær 28 st. th., 2610 Rødovre Mobil: +45 60 83 10 20 Facebook

Skriv et svar