Mand og manglende sexlyst

[et_pb_section bb_built=”1″][et_pb_row][et_pb_column type=”1_2″][et_pb_text _builder_version=”3.0.77″ background_layout=”light” border_style=”solid”]

Hej Tanja

Jeg er en fyr på 28, der helt har mistet sexlysten.

Da jeg var 13–14 havde jeg forhudsproblemer! Den var for stram og lægerne prøvede alt! Først creme og derefter skar de små V’er i begge sider! Det var ikke pænt, hvorfor jeg flov over, at skulle vise den frem, og til sidst, fjernede de forhuden helt!

For fire år siden var jeg så en tur i Spanien, hvor jeg fik en slem øjenskade! Det tog hårdt på kræfterne, og præger mig stadig fysisk! Efter den periode har jeg kysset med piger, det er aldrig blevet til mere end det!

Nu frygter jeg, at jeg har mistet lysten helt! Føler ikke længere at jeg kan blive ophidset, og derfor overvejer jeg, om jeg måske bør tale med min læge! Har også overvejet naturmedicin, men er virkelig i vildrede! Jeg savner en kæreste, og håber derfor, at du kan hjælpe mig!

M.v.h. K

 

[/et_pb_text][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_2″][et_pb_text _builder_version=”3.0.77″ background_layout=”light” border_style=”solid”]

Kære K.

Jeg har modtaget et spørgsmål, der minder lidt om dit, i forhold til det, med at komme videre med den seksuelle udvikling og vil derfor henvise dig svaret og artikelhenvisningerne på dette. Du kommer til det, ved at følge linket HER!

Du skriver ikke, om du onanerer, så jeg er lidt i tvivl om, om lysten er forsvundet helt, eller om det primært er i forhold til det andet køn. Hvis du onanerer regelmæssigt, så kunne noget tyde på, at du har taget afstand til kvinder. Måske fordi du tidligere har oplevet, at det var problematisk, eller måske følte dig usikker. Hvis du ikke onanerer, hvornår og i hvilken forbindelse var det så? Kan du sammenkæde det med andre oplevelser du havde i den periode? I så fald, kunne det tænkes, at du havde nogle andre ting der skulle bearbejdes, for at kunne finde ro i dig selv, og tillade dig, at føle dig seksuelt tiltrukket af enten porno eller kvinder i den virkelige verden.

Jeg er også lidt i tvivl om, om du i perioden, fra du var 14-24 år, havde et aktivt sexliv, da dette ikke er beskrevet, og derfor gør jeg mig 2 overvejelser:

Hvis du havde et aktivt sexliv:
Oplevede du det så som tilfredsstillende? Havde du stor appetit på sex den gang? Og følte du dig anerkendt og respekteret, af de kvinder du var sammen med? Havde du fantasier om sex? Var du måske lidt for aktiv, i forhold til, at det primært handlede om de seksuelle oplevelser, og ikke så meget om samspillet, med de kvinder du var sammen med? Det er alt sammen tanker og overvejelser, som kan være vigtige elementer, i forhold til at komme videre.

Hvis du ikke havde et aktivt sexliv:
Har du så været så hæmmet på grund af din forhudsforsnævring, at det skabte modstand, i forhold til at nærme sig kvinder? Følte du dig forkert eller frygtede du afvisninger? Var du usikker på din egen præstation? Og sidst men ikke mindst, er du så præget af negative oplevelser i din opvækst? Måske du generelt har et negativt forhold til kvinder og/eller sex?

Uanset hvad, så vil min bedste anbefaling være, at du overvejer at tale med en terapeut, og finder årsagen til din manglende lyst. Du er en mand i din bedste alder, og du må ikke afskære dig selv for denne fantastiske del af tilværelsen.

Kærligst,
Tanja

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

Forfatter: Tanja Glückstadt

Tanja Glückstadt – CEST, CEPT, CBT, DAT, CSAT – Certified Sex Addiction Therapist, afhængighedsterapeut, sexolog, stress coach, parterapeut Adresse: c/o Loaderiet, Gunnekær 28 st. th., 2610 Rødovre Mobil: +45 60 83 10 20 Facebook

Skriv et svar