Sex gør mig utilpas og nervøs

[et_pb_section bb_built=”1″][et_pb_row][et_pb_column type=”1_2″][et_pb_text _builder_version=”3.0.72″ background_layout=”light” text_orientation=”left” border_style=”solid”]

Kære Tanja,

Jeg er en pige på 21 år og jeg har altid haft et meget anspændt forhold til samleje.

Det har altid gjort mig nervøs og ubehageligt tilpas at snakke om sex og ikke mindst at have sex.

Jeg bliver utilpas når jeg står i situationen, jeg tror jeg tænker alt for meget over tingene under samleje.. hvad skal jeg gøre nu? gør jeg det rigtigt? hvad tænker han om mig nu? Det har holdt mig fra at have sex mange gange.. Og også fra at komme tæt på folk! fordi jeg er bange for hvad der sker når han vil i seng med mig. bange for at skuffe ham hvis jeg ikke er god!

Også når jeg ikke har samleje, tænker jeg meget over hvordan “man skal gøre det”?

Jeg har også svært ved at røre en penis, jeg syntes ikke om det, ikke fordi jeg har gjort det mange gange.. Blev en smule presset til det da jeg var yngre, ikke på en creapy måde at det har givet dårlige minder eller noget, men kun den ene gang.

Jeg kan bare ikke rigtig lide det, og igen, ved ikke om hvordan man skal gøre? og vil jo gerne gøre det godt..!

Er der nogle kurser, hold eller one on one samtaler man kan tilmelde sig, for at få hjælp og mere selvtillid når det kommer til den slags intimproblemer?..

Jeg håber I kan hjælpe, da jeg virkelig trænger til at få det “opklaret”…

MVH.
C

[/et_pb_text][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_2″][et_pb_text _builder_version=”3.0.72″ background_layout=”light” text_orientation=”left” border_style=”solid”]

Kære C,

Det er bestemt muligt at have individuelle samtaler, hvor dit selvværd og selvtillid vil blive opbygget i forhold til din seksualitet og din seksuelle identitet/erfaring.

Du har svært ved at slappe af omkring sex og ønsker at gøre det så godt som muligt. Det er helt normat, at man gerne vil gøre det så godt som muligt, og det væsentlige er, at spørge sig frem. Det vil nemlig være med til at tage nogle bekymringer fra dig mht. om du nu gør det rigtigt, godt nok, om han er tilfreds osv. Der er ikke noget forkert i at spørge fyren, hvad han vil have, og hvordan, for på den måde lærer man først, hvad der skal til, og hvad der er godt. At se en film, at læse et blad eller at tænke på hvad der er god sex kan ikke lære dig, hvordan du skal gøre det. Du er nødt til at prøve dig frem.

En sexolog vil bl.a. kunne lære dig at slappe af i en seksuel situation, lære dig om sex, og hjælpe dig så du ikke behøver at bekymre dig unødigt om hvad der virker, og hvad der ikke gør.

Det man frygter, er man ofte nødt til at gå ind i for at lære – og for at finde ud af, at det måske ikke er så slemt eller farligt, som man først troede.

Du ønskes alt det bedste på din vej.

Kærligst,
Tanja Glückstadt

Sexolog og parterapeut

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

Forfatter: Tanja Glückstadt

Tanja Glückstadt – CEST, CEPT, CBT, DAT, CSAT – Certified Sex Addiction Therapist, afhængighedsterapeut, sexolog, stress coach, parterapeut Adresse: c/o Loaderiet, Gunnekær 28 st. th., 2610 Rødovre Mobil: +45 60 83 10 20 Facebook

Skriv et svar